Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příběh Margaret Beaufortové ( podle knihy " Červená Královna")

15. 10. 2012

Píše se rok 1453, lady Margaret Beaufortová, dědička rodu Lancasterů, je devítileté děvče. Její matka ruší sňatek své dcery a Johna de la Pole, který byl uzavřen před třemi lety. Margaret ovšem čekají další zásnuby, ve dvanácti letech se vdává za pětadvacetiletého Edmunda Tudora. Margaret se stěhuje do Walesu. Sňatek byl uzavřen kvůli synovi, Který by měl dědičný nárok na trůn. Po roce manželství s Edmundem Margaret otěhotní a porodí syna- Jindřicha VII. Edmund se, ale už chlapečka nedočká, podlehne na mor v zajetí Williama Herberta. Sotva skončil Margaretin roční smutek znovu se vdává, tentokrkkát za sira Hanryho Stafforda. Margaret už bohužel nemůže otěhotnět, ale její nový manžel Henry je hodný a nevadí mu to. Začínají války, války kdo nastoupí na Anglický trůn. Lancasterové proti Yorkům. Yorkové mají dlouhý čas navrch, po mnoho dalších let se válčí a i samotný Henry jde do války, za Yorky. Jasper, Bratr Margaretina prvního manžela, s Jindřichem, Margaretin syn, jsou nuceni opustit Anglii. Henry umírá v boji a Margaret se stává již po druhé vdovou. Přichází Margaretina chvíle, nemá co stratit, ve svých osmadvaceti letech se znmovu,k již po třetí vdává, a to přímo ke královskému dvoru, přímo k srdci Yorků, Za Lorda Stanleyho. Je to sňatek pro majetek a vzájemnou výpomoc. Lady Margaret se stává oblíbenkyní královny Alžběty a zároveň její dvorní dámou. Královna Alžběta předává korunu Richardovy (ačkoli nedobrovolně) a jeho manželce. Schyluje se k bitvě. Přichází čas, kdy Jasperovo vojsko navštíví Anglii a bude bojovat za Lancastery. Bývalá královna Alžběta plánuje útok na Tower, který se ovšem nepovede. Útok se sice nepovedl, ale margaret získává přízeň hned několika vlivných lidí, kteří jsou ochotni bojovat proti anglickému králi. Vzpoura má co nejdříve vypuknout. Několik dní silně prší a rozvodňují se řeky, vojska nejsou schopna pochodovat po rozbahněných cestách. Roku 1483 se u pobřeží Anglie vylodí Jindřich s vojskem čítajícím 5  tisíc muží, ale hned na to odplouvají zpátky do Bretaně. Richard překazí Margaret vzpouru. Buckinghamský vévoda je popraven. Margaret přišla o veškerý svůj majeek a Jindřich má být zavražděn. Richard si nedá pokoj dokud neuvidí Jindřicha Tudora mrtvého. Margaret je uzavřana ve Westminsteru. Jindřich znovu doráží do Anglie s vojskem, bude bojovat o trůn a na jeho straně bude stát i Margaretin manžel lord Thomas Stanley. Začíná bitva, poslední bitva v nekonečné válce o trůn,. Jindřich na pokraji smrti, když na něj tasí Richard, využije příjezdu vojska lorda Stanleyho a zabije krále Richarda. Posledním dědicem trůnu je Jindřich. Jindřich se stal Anglickým králem, v Anglii zavládl znovu klid s jeho manželkou Alžbětou (dcera Alžběta Greyové) zplodily nového vládce Anglie, Jindřicha VII. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Are you 18? Come in and don't be shy!

loveawake.ru,22. 1. 2022 2:06

Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru

Your Orient To Blood Pressure Numbers

ASoychoruppy,12. 10. 2018 22:29

Pression arterielle est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre coeur bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-medicament-effets-secondaires/

High blood arm-twisting symptoms

ASoychoruppy,28. 9. 2018 13:25

Pression arterielle est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre moelle bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/tadalafil-ligne-fixe/

Costly blood arm-twisting symptoms

AIncikeKnign,10. 7. 2018 0:55

Poids est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre coeur bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-feminin-avis-urgence/